Aydınlatma Metni

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında linkte aydınlatma metni bulunmaktadır.

 

Vasisi olduğunuz öğrenciye ait görsel ve işitsel kişisel verilerin; eğitim ve öğretim süreçleri kapsamında düzenlenen faaliyet/etkinliklerin kamuoyu ile paylaşımı ve tanıtımı amacıyla, öğrencimin öğrenim gördüğü eğitim kurumu dâhil Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı siteleri ile sosyal medya hesaplarında paylaşılmasına; ONAY VERMİYORSANİZ okula yazılı dilekçe vermeniz rica olunur.

29.12.2023 181

meb_iys_dosyalar/41/06/705247/dosyalar/2023_12/29110957_aydinlatmametni.pdf

 

Aydınlatma Metni

Bu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (Kanun) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla ........................................ (Okul/Kurum Adı) tarafından hazırlanmıştır.

Kurumumuz bünyesinde yapılan eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamındaki; etkinlikler, bayram kutlamaları, özel gün ve haftalar ile ilgili etkinlikler ve eğitsel faaliyetlerle ilgili görsel ve işitsel kayıtlar alınmakta olup eğitim-öğretim faaliyetlerinin yaygınlaşması ve daha görünür olması amacıyla okulumuz web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında Kanunun 5’inci maddesinin 1’inci fıkrası gereği ilgili kişinin “açık rızasının alınması” işleme şartına dayalı olarak otomatik veya otomatik olmayan yolla işlenerek kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11’inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre ……………….. …………………………………………………………….adresine yazılı olarak iletebilirsiniz.